top of page

Funkcionalni trening 

Funkcionalni Trening predstavlja niz fizičkih aktivnosti koji za cilj imaju povećanje opšte kondicije (snage i izdržljivosti), poboljšanje balansa i koordinacije, unapređenje određenih sportskih i profesionalnih sposobnosti.

Ove aktivnosti, tj. vežbe, mogu biti prilagođene svakom pojedincu posebno u skladu sa njegovim potrebama i mogućnostima.

Mi se uglavnom fokusiramo na “cilj prevencije” nastanka raznih povreda i profesionalnih deformiteta koji se javljaju u svim životnim dobima, a posledica su manjka fizičke aktivnosti i sve pasivnijeg načina života.

funkcionalni trening
DUS_0165.jpg
DUS_0133.jpg

Ovaj trening obuhvata pre svega vežbe za prevenciju povreda vrata i leđa, za smanjenje napetosti i bolova u mišićima, pripremu sportista za vraćanje na teren nakon pauza ili povreda, povećanje opšte kondicije kod rekreativaca, kao i za održavanje trenutne forme i fizičkog izgleda.

Funkcionalni trening je jako efikasan i preporučuje se svima onima koji bi želeli da očuvaju i unaprede svoje zdravlje, opštu kondiciju i fizički izgled.

Preporučuje se da se sprovodi 2-3 puta nedeljno u kombinaciji sa što zdravijom ishranom i optimalnim periodom odmora-sna.

Najbitnije za uspešan oporavak jeste individualan pristup svakom pacijentu .

 

U našem centru s ponosom nudimo usluge presoterapije, savremene metode koja se koristi za poboljšanje opšteg fizičkog stanja i dobrobiti.

Funkcionalni trening ima važnu ulogu u održavanju optimalnog zdravlja tela i nosi mnogobrojne benefite.

U našem centru nudimo vam stručnu procenu i analizu vašeg funkcionalnog statusa i individualno prilagođavanje plana i programa Funkcionalnog treninga.

Vama na usluzi, FizioVuk.

„Samo se pokretom može stići do potpunog oporavka.”

Concrete Wall
fiziovuk

Stojimo Vam na raspolaganju.
Kako Vam možemo pomoći?

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page