top of page

Presoterapija - Aparaturna limfna drenaža

Presoterapija predstavlja revolucionarnu metodu koja kombinuje principe masaže i kompresije, i koja ima širok spektar benefita za sportiste i rekreativce.

 

Kroz kontrolisani pritisak, presoterapija stimulaće cirkulaciju krvi i limfe, što rezultira bržim oporavkom mišića, smanjenjem upala i bolova, kao i poboljšanjem fleksibilnosti i opšteg stanja organizma.

presoterapija
Knees
DUS_0253.jpg

Evo nekoliko ključnih benefita presoterapije za sportiste i rekreativce:

1.  Brži oporavak mišića: Korišćenjem presoterapije nakon intenzivnih treninga ili takmičenja, sportisti mogu ubrzati proces eliminacije mlečne kiseline iz mišića, čime se smanjuje mišićni umor i omogućava brži oporavak.

2.  Smanjenje otoka i upala: Zahvaljujući poboljšanju limfne drenaže, presoterapija može efikasno smanjiti oticanje i upale, posebno u donjim ekstremitetima, što je često posledica dugotrajnih fizičkih napora.

3. Prevencija povreda: Redovna upotreba presoterapije može pomoći u smanjenju rizika od povreda poboljšanjem fleksibilnosti mišića i tetiva te poboljšanjem cirkulacije, što je ključno za održavanje zdravlja mišićno-skeletnog sistema.

4.  Detoksikacija: Kroz stimulaciju limfnog sistema, presoterapija podstiče eliminaciju toksina iz tela, što može doprineti boljem opštem zdravlju i vitalnosti, kao i poboljšati efikasnost treninga i sportskih performansi.

5.  Poboljšanje cirkulacije: Ova terapija može biti posebno korisna za sportiste koji trpe od loše cirkulacije, jer pomaže u otvaranju blokiranih limfnih čvorova i stimulaciji protoka krvi.

6. Opuštanje i smanjenje stresa: Pored fizičkih benefita, presoterapija pruža i mentalno olakšanje, smanjujući nivo stresa i anksioznosti, što je izuzetno važno za sportiste u periodima intenzivnih treninga i takmičenja.

7.  Poboljšanje kože i smanjenje celulita: Za rekreativce zainteresovane za estetske aspekte, presoterapija može doprineti boljoj teksturi kože, smanjiti pojavu celulita kroz poboljšanu cirkulaciju i limfnu drenažu.

Uprkos brojnim prednostima, važno je napomenuti da presoterapija nije za svakoga. Pre započinjanja tretmana, sportisti i rekreativci bi trebali konsultovati sa stručnjakom, posebno ako imaju određene zdravstvene probleme ili su u procesu oporavka od povreda.

Kao deo sveobuhvatnog pristupa zdravlju i performansama, presoterapija može biti dragocen alat za poboljšanje kako fizičkih tako i mentalnih aspekata sportske pripreme i oporavka.

Priprema za tretman presoterapije

Priprema za tretman presoterapije u našem centru je jednostavna - Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da se pripremite za tretman:

  1. Lagan obrok: Preporučujemo da pre tretmana pojedete lagan obrok. Izbegavajte tešku hranu kako biste se osećali udobno tokom tretmana.

  2. Hidratacija: Važno je da budete dobro hidrirani pre dolaska, stoga pokušajte popiti dovoljno vode tokom dana.

  3. Udobna odeća: Iako ćete za vreme tretmana nositi posebnu opremu za presoterapiju, preporučujemo da dođete obučeni u udobnu odeću koja će vam omogućiti da se opustite i uživate u tretmanu.

  4. Razgovor sa terapeutom: Pre početka tretmana, imaćete kratki razgovor sa našim stručnim terapeutom. Ovo je prilika da podelite sve vaše zdravstvene informacije, eventualne probleme ili specifične ciljeve koje imate u vezi sa tretmanom presoterapije.

  5. Opuštanje: Jedan od ključeva efikasnosti presoterapije je opuštanje. Pokušajte da dođete nekoliko minuta ranije kako biste se smirili i mentalno pripremili za tretman.

Naši stručnjaci će se pobrinuti da vaše iskustvo presoterapije bude što prijatnije i korisnije. Cilj nam je da kroz ovaj tretman podržimo vaše zdravlje, poboljšamo oporavak i doprinesemo vašem opštem osećaju dobrobiti.

 

Dobrodošli u FizioVuk, tamo gde zdravlje i opuštanje idu ruku pod ruku!

Najbitnije za uspešan oporavak jeste individualan pristup svakom pacijentu .

 

U našem centru s ponosom nudimo usluge presoterapije, savremene metode koja se koristi za poboljšanje opšteg fizičkog stanja i dobrobiti. Presoterapija je idealna za sportiste, rekreativce, kao i sve one koji žele da poboljšaju svoju cirkulaciju, smanje otok i ubrzaju oporavak mišića.

Po potrebi konsultacija sa doktorom specijalistom, sprovođenje dodatne aparaturne dijagnostike i na kraju kreiranje i sprovođenje individualnog plana terapije koji će dati najbolje i najkvalitetnije rezultate kako bi se pacijent vratio svim pređašnjim sportskim i rekreativnim aktivnostim, kao i aktivnostima dnevnog života.

„Samo se pokretom može stići do potpunog oporavka.”

Concrete Wall
fiziovuk

Stojimo Vam na raspolaganju.
Kako Vam možemo pomoći?

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page