top of page

GOLFERSKI LAKAT

 

Teniski i Golferski lakat – poznati i kao lateralni i medijalni epikondilitis, su stanja koja se manifestuju pojavom bola u predelu lakta, podlakrice pa i šake.

Golferski lakat  nastaje na sličan način kao i teniski, samo što u ovom slučaju dolazi do prenaprezanja i upale tetiva fleksora (pregibača) šake i prstiju u predelu unutrašnje strane lakta. Često se javlja kod igrača golfa prilikom udarca loptice štapom, pri čemu je potreban jak stisak šake.

Kao i kod Teniskog lakta, često se javlja kod radnoaktivne populacije koja obavlja ručne radove gde se dosta koristi jak stisak šake. Takođe se javlja i kao posledica neuropatije nastale u vratnom delu kičme.

golferski lakat

Oba ova stanja - i teniski i golferski lakat se uspešno rešavaju, nakon čega se pacijenti vraćaju svim svojim prethodnim aktivnostima u punom obimu.

Kao glavni element oporavka koriste se vežbe (naročito vežbe jačanja  i istezanja upaljenih mišića i tetiva), ali i različite manuelne tehnike poput miofascialnog opuštanja, akupunkture i akupresure, Stecco metode, IASTM tehnike, vakumskih i kompresivnih tehnika.

Sve ove tehnike i vežbe (za koje smo i sertifikovani),a koje za cilj imaju smanjenje bola i vraćanje svih funkcija šake i lakta možete dobiti u našem centru.

Praksa je pokazala i dokazala da se jedino 

Pokretom može doći do optimalnog zdravlja.

Vama na usluzi, FizioVuk.

Concrete Wall
fiziovuk

Stojimo Vam na raspolaganju.
Kako Vam možemo pomoći?

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page