top of page
DUS_0192.jpg

Najčešće dijagnoze

U ovom segmentu pružićemo Vam detaljan pregled najčešćih fizioterapeutskih dijagnoza.

Ovde ćete naći ključne informacije o različitim stanjima koja se često susreću u praksi fizioterapije, uključujući Diskus herniju, Smrznuto rame, Teniski i Golferski lakat, Skakačko koleno i Petni trn .

Cilj nam je da olakšamo razumevanje svake dijagnoze, njenih uzroka, simptoma, kao i mogućnosti lečenja.

Ovaj segment služi kao korisni vodič za sve one koji žele da saznaju više o fizioterapeutskim intervencijama i kako mogu pomoći u poboljšanju kvaliteta života.

Pročitajte nešto više o najčešćim dijagnozama ovde

Diskus hernija

Diskus hernija

 Diskus hernija je jedan od najčešćih problema sa kojima se moderno društvo susreće, a posledica je nedostatka adekvatne fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu današnjeg čoveka.

bol u kolenu

Skakačko koleno

Skakačko koleno – poznato i kao “Patelarni bolni sindrom – PFPS” jeste stanje u kom dolazi do pojave bola u predelu prednje strane kolena naročito oko patele (češće oko donje ivice patele).

bol u ramenu

Smrznuto rame

Smrznuto rame este stanje koje se manifestuje bolom i smanjenom pokretljivošću u zglobu ramena, pa ga žargonski zovemo “Smrznuto” jer su pokreti ramena prilčno ograničeni.

bol u stopalu

Petni trn

Petni trn predstavlja stvaranje kalcifikata u predelu petne kosti koji imaoblik “trna” ,po kojim je i dobio ime, kao posledica čestih upala plantarne fascije i skraćenja tetiva plantarne strane stopala i zadnje strane potkolenice.

teniski lakat

Teniski lakat

Teniski lakat predstavlja upalu tetiva ekstenzora (podizača) šake i prstiju
blizu njihovih pripoja u predelu spoljašnjeg dela lakta.

golferski lakat

Golferski lakat

Golferski lakat nastaje na sličan način kao i teniski lakat, samo što u ovom slučaju dolazi do prenaprezanja i upale tetiva fleksora (pregibača) šake i prstiju u predelu unutrašnje strane lakta.

Concrete Wall
fizikalna terapija

Stojimo Vam na raspolaganju.
Kako Vam možemo pomoći?

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page